Zuiderse klanken in Deurne

Met 'Los Amigos' gaat de zon nog harder schijnen

Zin in een tuinfeestje? Zon gegarandeerd met Los Amigos! Foto: R.Aerts

Deurne - Manuel, Fernando en Vladimir brengen met hun groepje 'Los Amigos' muziek uit Latijns Amerika. Heupen beginnen spontaan te wiegen, handen te klappen en hoofden enthousiast te knikken zodra dit vrolijke trio uit Deurne de eerste tonen van de salsa, meringue, rumba, cumbia of bachata inzet. Wie zijn feest een zuiders tintje wil geven, kan daarvoor terecht bij 'Los Amigos'. Ambiance verzekerd!

Manuel en Fernando zijn beiden afkomstig uit Chili en wonen al meer dan dertig jaar in België. Manuel speelde oorspronkelijk bij Sabor a Mango, Fernando bij Proyeccion Latina. Sinds enkele jaren spelen ze de pannen van het dak bij Sweet Canela, een Latin ensemble van twintig muzikanten.

Toen de vrienden in 2005 een optreden van de Cubaanse groep, Aché Havana, op de Groenplaats bijwoonden, waren ze serieus onder de indruk van de pianist. 'We zeiden toen tegen elkaar: die moeten we hebben!' lacht Fernando. Ze volgden nog een paar optredens, verbroederden met de groep en enkele maanden later was de transfer van Vladimir naar Sweet Canela een feit. 'Zo'n talent konden we niet laten gaan,' bevestigt Manuel.

Het ensemble ondervond dit jaar de gevolgen van de economische crisis. 'Er worden minder optredens geboekt,' zucht Fernando. 'Zo'n groot orkest kost natuurlijk wel iets meer.' Daarom richtte het drietal een subgroepje op: 'Los Amigos'. 'We treden op bij huwelijksfeesten, jubileums, personeelsfeesten maar ook voor kleinere gezelschappen zoals bij tuinfeestjes,' vertelt Manuel. 'Omdat we maar met z'n drieën zijn is het contact met het publiek veel directer en kunnen we gemakkelijker op verzoek spelen. Natuurlijk blijft het steeds mogelijk om de grotere groep, tot 20 man, te boeken.'

Mail naar losamigos1960@gmail.com voor meer informatie of volg de groep op facebook: grupolosamigos
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio