FOTO. Mario Van Rossum lijsttrekker voor CD&V

Tervuren - In de Sint-Janszaal hield CD&V een ontbijt met bubbels en een receptie voor het nieuwe jaar. Daar werd aangekondigd dat Mario Van Rossum lijsttrekker zal worden bij de volgende verkiezingen.

Meer informatie over de lijsten werd nog niet vrijgegeven, maar de partij heeft de ambitie om met de jongste lijst van de regio naar de verkiezingen te trekken.

Het is duidelijk dat CD&V het debacle rond de begroting vorig jaar nog niet is vergeten. CD&V/N-VA stond toen lijnrecht tegenover coalitiepartner GT-VLD rond een belastingsverlaging maar moest uiteindelijk inbinden.

Van Rossum was dan ook scherp naar de huidige coalitiepartner in zijn speech. 'Het is niet gezond dat er mensen zijn die schijnen te denken dat Tervuren van hen is. Dat is geen gezonde basis voor een goed bestuur.'

Hij kwam ook even terug op het kartel met N-VA, die enkele maanden geleden beslisten om zelfstandig naar de kiezer te gaan. 'Ik betreur de keuze om de Vlaamse stemmen te versnipperen in plaats van een front te vormen tegen de verfransing.'

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio