Mia Vandervelde lijsttrekker Groen Kortenberg

Kortenberg - Groen Kortenberg gaf afgelopen weekend de aftrap van haar verkiezingscampagne. Gemeente- en provincieraadslid Mia Vandervelde zal bij de volgende verkiezingen lijsttrekker zijn bij Groen Kortenberg. Bestuurslid Axel Degreef komt op de tweede plaats.

De lijst wordt (symbolisch) gesteund door ex-schepenen Johan Vleeracker, Elke Schillebeekx en Walter De Brouwer. Huidige gemeente- en OCMW-raadsleden Philippe Bossin, Mia Brumagne en Lieven Ral zijn ook opnieuw van de partij.

De afdeling maakt ook actief werk van diversiteit. Een drietal kandidaten zijn van niet-Belgische origine.

'Het Charter van Kortenberg  luidde het begin in van een prille democratie', zegt Mia Vandervelde. 'Wij willen deze democratie een eigentijdse invulling geven en zoveel mogelijk Kortenbergse burgers, ook van andere origine, aan de besluitvorming laten deelnemen. Daarom trekken we naar de kiezer met de slogan Groen werkt voor iedereen, ook in Kortenberg.'

De partij wil in haar campagna vooral inzetten op kwalitatief en betaalbaar wonen, een breed lokaal sociaal beleid met toegankelijke dienstverlening, een leefbare en aangename leefomgeving voor jong en oud, mobiliteit en een open, diverse en participatieve gemeente.

'Daarmee willen we het positieve en duurzame alternatief voor de Kortenbergse kiezer zijn', zegt Axel Degreef. 'Met een toekomstgericht programma willen wij de leefbaarheid en het groene karakter van onze gemeente bewaren.'


 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio