CD&V jongeren Kortenberg vieren vijfde verjaardag

CD&V jongeren Kortenberg vieren vijfde verjaardag

Foto: rbt (if)

Kortenberg - Na hun oprichting vijf jaar geleden gaat de jongerenafdeling van CD&V Kortenberg er momenteel prat op de grootste politieke vereniging voor jongeren te zijn in Kortenberg. 'De afgelopen jaren konden we meer dan 25 jongeren bereiken', zeggen Koen Van Roey en Olivier Deweerdt van Jong CD&V Kortenberg. 'In een tijd waar het moeilijk is om jongeren warm te maken voor politiek, vinden we dat een prestatie om trots op te zijn.'

De jongeren ijverden onder meer al voor een nieuw jeugdhuis in Kortenberg en voor een verbetering van de andere jeugdlokalen. Daarnaast werken ze momenteel aan het programma voor de verkiezingen waar ze vooral inzetten op betaalbaar wonen en ruimte om te fuiven.

Gouden Duimen

Elk jaar reikt de afdeling Gouden Duimen uit aan mensen of verenigingen die zich volgens hen hebben ingezet voor de gemeente. De prijs voor jong talent ging dit jaar naar de groep Ganashake, die zich al in binnen- en buiteland liet opmerken.

Bart Hernalsteen kreeg als voorzitter van de jeugdraad en lid van Chiro Everberg de prijs voor engagement, de toneelgroep 'De Komediespelers' voor entertainment en jeugdhuis 't Excuus voor hun evenementen waarbij het hele dorp betrokken wordt.

Lijst

Naast gemeenteraadslid Koen Van Roey staan nog vier andere jongeren op de lijst. Het gaat om Sofie Verheirstraeten, Olivier Deweerdt, Miruna Bouros en Xavier Du Château.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio