Patiënten bekijken radiografie nu op internet

Patiënten bekijken radiografie nu op internet

Foto: H.-Hartziekenhuis

Tienen - Patiënten van Heilig-Hartziekenhuis en hun huisartsen kunnen beelden van een radiologisch onderzoek voortaan op internet bekijken.

 

Op 1 juli ging de dienst Radiologie als een van de eerste ziekenhuisdiensten in de regio van start met het online systeem PACSonWEB. Patiënten hoeven na het onderzoek niet meer te wachten op de beelden of het verslag voor hun huisarts. PACSonWEB slaat de beelden en de verslagen van radiologische onderzoeken op in the cloud en is een snel, veilig en eenvoudig systeem om ze via het web te raadplegen.

Patiënten krijgen bij hun inschrijving op de dienst Radiologie een kaartje met het referentienummer waarmee ze op de website http://rx.rztienen.be inloggen en de beelden bekijken. Hij kan ook andere artsen dan de oorspronkelijke aanvrager toegang geven. De beelden en verslagen kunnen eveneens gedownload worden door andere ziekenhuizen, bv. bij een dringende overbrengst.

Dr. Bart Boomgaert, diensthoofd Radiologie: 'Het systeem is in de eerste plaats bedoeld voor de huisartsen en andere externe verwijzers die niet aangesloten zijn op het extranet van ons ziekenhuis. Zij moeten zich eenmalig registreren op onze radiologiesite en hebben vanaf dan online toegang tot beelden en verslagen van hun patiënten. We hebben alle verwijzers hierover in de voorbije weken geïnformeerd. De respons is zeer positief. Zodra de radioloog zijn verslag heeft gemaakt, is het immers beschikbaar voor de aanvragende arts.'

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio