Rijschoolstraat wordt speelstraat op Strapdag vrijdag

Tienen - Morgen is het internationale STRAP-dag voor scholen. Basisschool Onze-Lieve-Vrouw bezet daarom de Rijschoolstraat tussen 8u en 16u. De straat wordt omgetoverd in speelstraat. De dag wordt afgerond met het straplied en de strapdans door vierhonderd leerlingen om 15u15.

Op vrijdag 19 september organiseren scholen een autovrije dag voor kinderen, (groot-)ouders en leerkrachten. Lies Stockmans: 'De basisschool Onze-Lieve-Vrouw (Rijschoolstraat) streeft naar een school vol geluk en wij doen dat door maandelijks acties te plannen rond verkeersveiligheid, MOS, sociale vaardigheden en gezondheid. Als school die duurzame mobiliteit hoog in het vaandel draagt, kon de STRAP-dag dus niet ontbreken. Om onze actie beter in de kijker te zetten en zijn doel beter te willen bereiken, sluiten we de Rijschoolstraat af voor verkeer en wordt de straat die dag omgetoverd tot een heuse speelstraat. Dit tussen 8u en 16u.'

 

De ouders werden via brief en promotiemateriaal op de hoogte gebrachen de buurtbewoners kregen een flyer in de bus, gemaakt door de leerlingen van het 5de leerjaar. Ook de ouderraad ondersteunt mee deze actie. Kinderen van ouders die hun kind al "strappend" naar school brengen krijgen een leuke fluorescerende armband als waardering voor hun inspanning.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio