Stad roept landbouwers op te helpen bij sneeuwruimen

Tienen - De komende winter wil ook de stad Tienen een beroep doen op landbouwers om met eigen materieel wegen sneeuw- en ijsvrij te maken. De landbouwers worden ingezet ter aanvulling van het stadspersoneel.

 

De technische dienst van de stad Tienen wil zijn werking optimaliseren bij noodweer. Naast een wachtdienst bij wateroverlast, wordt ook de dienstverlening bij sneeuwval en ijzelvorming uitgebreid. Buiten de normale werkuren blmijft er steeds een permanentieploeg ter beschikking die kan uitrukken om zout te strooien en sneeuw te ruimen. Ter versterking van dit team, lanceert de stad nu ook een oproep naar landbouwers.

Landbouwers die zich kandidaat stellen, worden volgens een beurtrol ingezet op de gemeentewegen. Ze gebruiken hun eigen voertuigen en materieel en krijgen hiervoor een vergoeding van de stad. Op die manier kunnen alle straten in Tienen sneller aan bod komen. Gewestwegen worden door de diensten van de Vlaamse overheid gestrooid.

Meldingen i.v.m. gladde wegen, sneeuwoverlast, gevaarlijke voetpaden, enz., zijn steeds welkom via winterdienst@tienen.be.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio