Gentse prof leert Hoegaardiers bier proeven

Gentse prof leert Hoegaardiers bier proeven

Denis De Keukeleire. Foto: GPP

Hoegaarden - Davidsfonds en de Bier- en Wijngilde laten op vrijdag 7 november de Gentse professor Denis De Keukeleire bier en kaas voorstellen. (Dat valt samen met het culinaire concert van Hexagons in de St.-Gorgoniuskerk.)

 Prof. De Keukeleire studeerde organische scheikunde.Toen hij een onderwerp moest kiezen voor zijn doctoraat liet hij zich leiden door zijn interesse voor bier. Als “hop- en bierprofessor” is Denis De Keukeleire regelmatig te zien en te horen in de media o.a. in De 7de dag, en op Radio 2. Hij is ook als wetenschappelijk medewerker betrokken bij de tv-serie “Tournée Générale” waarvoor Jean Blaute en Ray Cokes ook al in Hoegaarden passeerden.

 Geert Clement, de Outgaardse bier- en wijnbrouwer in het Paenhuys en de Tuinen, organiseert al jaren deze herfstproeverij. Sinds kort gebeurt dat samen met Davidsfonds. De wijsheid van de sprekers wordt gecombineerd met een proeverij. Van De Keukeleire is geweten dat zijn voorkeur uitgaat naar bittere speciaalbieren, Orval op kop. Voor de avond op 7 november (20uur) in het Paenhuys wordt vijftien euro gevraagd (12 voor de leden van DF of Gilde). Inschrijven kan tot en met 30 oktober op 016-76 69 90 of mail. 

Prof. De Keukeleire op de radio.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio