OCMW en Tuinen bereiden 'Duurzaam ontbijt'

Hoegaarden - Vzw de Tuinen van Hoegaarden en OCMW Hoegaarden werkten voor de eerste Hoegaardse editie van de Week van de Smaak een programma rond duurzame voeding uit.

Deelnemers kunnen aanschuiven voor een duurzaam ontbijtbuffet of smullen van een duurzaam menu bij de Hoegaardse restaurants.

Op zondag 23 november kan jong en oud vanaf 9u in de cafetaria van het woonzorgcentrum ‘Villa Hugardis’, Maagdenblokstraat 21, 3320 Hoegaarden komen, smullen van een duurzaam ontbijtbuffet. Op het menu: zelfgemaakte lekkernijen, producten van lokale en biologische landbouw, eerlijke handelsproducten en nog meer lekkers dat wordt geserveerd in herbruikbaar of recycleerbaar materiaal. Wissel aan tafel van gedachten met deskundigen uit diverse middenveldorganisaties gespecialiseerd in duurzame voeding. Deelname aan het ontbijtbuffet:  7 euro voor volwassenen en  3.5 euro voor kinderen. Inschrijven kan door het bedrag met vermelding ontbijtbuffet op rekeningnummer BE86 0682 4498 5550 van de Tuinen van Hoegaarden te storten.

Ook brasserie Kouterhof, café- huisbrouwerij Nieuwhuys en brasserie Kapittelhuys zullen een duurzaam menu aanbieden. Tijdens het weekend van 22 en 23 november kan u in de Hoegaardse restaurants, genieten van een duurzaam menu klaargemaakt met seizoens- en streekproducten. De deelnemende restaurants kan u herkennen aan de affiche van de week van de smaak en een lijst is eind oktober beschikbaar op de gemeentelijke website.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio