Oude graven verdwijnen van kerkhof Pollepelstraat

Tienen - Vanaf maandag 24 november starten de saneringswerken op de begraafplaats aan de Pollepelstraat. Hierbij worden de graven verwijderd waarvan de concessie de afgelopen jaren niet werd verlengd.

Bij deze graven werden de voorbije jaren paaltjes geplaatst om de naasten op de hoogte te brengen. De graven waarvoor niet werd gereageerd worden nu vrijgegeven. De firma AAG Nys uit Dessel zal een gedeelte van het Pollepelveld (blok 35) tijdelijk afschermen voor de bezoekers. De stoffelijke restanten zullen in een gemeenschappelijk graf op de begraafplaats aan de Pollepelstraat geplaatst worden. Naargelang de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden veertien dagen in beslag nemen.

Door deze ingreep ontstaat plaats voor nieuwe graven. De vrijgekomen ruimte wordt verfraaid en vergroend. Verder zal er ook werk gemaakt worden van toegankelijke hoofdpaden op het kerkhof. Begin 2015 wordt een ontwerper aangesteld voor het omvormen van de huidige begraafplaats tot ‘parkbegraafplaats’. Die werken starten in het voorjaar van 2015 en zullen gefaseerd verlopen, zodat de hinder voor de bezoekers beperkt blijft. De kosten van de saneringswerken bedragen 17.930 euro excl. btw.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio