Kapel van Rommersom nu toch ontwijd

Kapel van Rommersom nu toch ontwijd

Rommersom binnenzicht. Foto: raymond billen

Hoegaarden - Het bisdom ontkent zijn eerder bericht en bevestigt dat de Sint-Servaaskapel in Rommersom wél is ontwijd. Ze kan worden gebruikt voor profane (niet kerkelijke) doeleinden.

In de kapel vonden tot voor enkele jaren kerkelijke diensten plaats, afhankelijk van de Tiense/Hoegaardse parochie Sint-Lambertus Overlaar. De dekenij Tienen heeft het gebouw op een bepaald moment wel ontruimd. Er is schade aan het dak en waterinsijpeling die het stucwerk aantast.

Omdat er geen religieus gebruik was en geen andere denkbare bestemming besloot de gemeente Hoegaarden de kapel te verkopen. Daarop kwam een tegenvoorstel om het gebouw te gebruiken als ontmoetingscentrum beheerd door een vzw. Die vzw kreeg verkreeg daarvoor, door bslissing op de jongste gemeenteraad, het erfpacht.

Even kwam er een kink in de kabel omdat de dienst Kerkfabrieken in het bisdom stelde dat de kapel niet was ontwijd. Het gemeentebestuur sprak dit bericht tegen. Na drie weken werd duidelijk dat niet iedereen in het bisdom op de hoogte was van de beslissing van de bevoegde vicaris-generaal.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio