Restaurantschool exposeert 52 cartoons groot formaat

Enkele medewerkers: Katrien Vaninstendael en Miel Mattheus (horeca), Paulette Wouters (piso) en uiterst rechts Bob Vincke (jury). Foto: raymond billen

Tienen - Horeca Oost-Brabant en de cartoonistenvereniging Kever organiseren een tentoonstelling in het PISO. Het thema 'Kastrologie: lachen met eten en drinken' is ook het thema van een wedstrijd onder Tiense scholieren.

Miel Mattheus (Horeca Oost-Brabant) trof gewezen stadsgenoot Bob Vincke (voorzitter van cartoonistenvereniging Kever) voor een gezamenlijk initiatief om de studierichting restaurant-keuken te promoten. In Oost-Brabant wordt die richting enkel in PISO in Tienen aangeboden. Daar vindt van 24 februari tot 8 maart de nationale tentoonstelling opgesteld, aangevuld met een wedstrijd bij Tiense basisscholen en enkele afdelingen van PISO. Op 23 februari worden de prijzen uitgereikt, op een ontmoeting waarop studenten uitpakken met 'grappige' gedichten en een 'geheime' cocktail.

PISO-schooldirecteur Paulette Wouters ziet er brood in: 'De combinatie school, wedstrijd, creativiteit,... en ermee kunnen lachen. Dat is sterk. De kracht van cartoons kwam tot uiting bij de aanslag in Parijs. Het thema 'Eten en drinken' kan ons ook tot nadenken aanzetten. Vroeger vonden er ook al tentoonstellingen plaats in onze school. We hebben de ruimte. We bieden die aan.'

Bob Vincke ervaart dat de status van 'cartoonist' de jongste weken is veranderd: 'Wij kennen ook die collega's die omkwamen in Parijs.' De tentoonstelling in Tienen houdt het bij een kastrollenonderwerp. Volgend jaar is het thema helemaal aangebrand: erotiek en humor. In Tienen zul je straks 52 tekeningen te zien krijgen (1mx 0,70m), met 22 cv's van de Vlaamse tekenaars erbij. Aangevuld met andere cartonisten reist de expo daarna rond, o.a. naar Butgenbach maar ook naar Frankrijk. 

In PISO, Alexianenweg 2, 24 feb.-8 maart, open op dins- en donderdagen (9-12u) en op zaterdag 28 feb. (14-17u) en zondag 8 maart (11-15uur). PISO houdt een restaurantdag op zondag 8 maart. Inschrijven op 016-81.45.11.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio