Miniaturenbeurs verwacht weer 1.500 bezoekers

Miniaturenbeurs verwacht weer 1.500 bezoekers

Foto: raymond billen

Hoegaarden - De achtste Internationale Landbouwminiaturenbeurs vindt plaats op zondag 1 maart in de sporthal in Hoegaarden van 10 uur tot 17 uur.

De Landbouw Miniaturen Vereniging België tonen de vrucht van hun hobby: de landbouwexploitatie in al zijn faceten uitbeelden op tafelformaat. De vereniging telt een goede tweehonderd leden. Dat zijn mensen die in deze sector tewerkgesteld zijn en ook anderen die betoverd zijn door de landbouwminiaturen. De beurs is daarom attractief voor de bouwers zelf, voor verzamelaars, ruilers en (ver-)kopers maar ook voor derden die met verbazing kunnen kijken naar andermans droomwereld.

De beurs ontgroeide de eerste locatie in Landen en week uit naar de hal in Hoegaarden. Daar kon de beurs internationaal uitgroeien met Nederlandse en Franse miniaturenliefhebbers. De natuurgetrouwe diorama's staan opgesteld op 25 tafels in de aanpalende kleine zaal.  Vorig jaar namen 64 standhouders deel, waarvan elf exposanten, die samen 170 tafels in beslag namen. Er werden 1.500 bezoekers geteld. De toegang kost die euro. Elke vijfhonderdste bezoeker krijgt een schaalmodel aangeboden. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio