Carrefour steunt voedselbank ook in Tienen

De overhandiging van de cheque bij BOM. Foto: etienne kinnaer

Tienen - BOM (Bezorgd om Mensen) ontving een cheque van 10.000 euro van Carrefour. Om de verdeling van groenten, fruit en andere voedingsproducten te verbeteren heeft de vereniging een koelcel nodig.

Vanmiddag kreeg BOM, in haar lokalen aan de Slachthuisstraat 4, een cheque overhandigd na een actie van Carrefour. Van 17 november tot 31 december riepen de teams van de hypermarkten Carrefour hun klanten, medewerkers en websitebezoekers op om te stemmen op www.solidariteitsklik.be. Zo konden ze een project steunen van een vereniging die voedselhulp biedt. 44 verenigingen 'wonnen' op die manier 2.000 tot 30.000 euro. Carrefour en de Carrefour Foundation storten zo ook 10.000 euro aan de vereniging Bezorgd Om Mensen, die negende eindigde in het klassement van 'de Solidariteitsklik'.

Bezorgd om Mensen (BOM) zorgt voor de kansarmen in de regio. De vereniging geeft materiële hulp om tijdelijke noodsituaties op te lossen. De werkgroep BOM houdt zich bezig met een sociale winkel, gratis voedselverdeling en een opvangcentrum voor daklozen. Verder leert de vereniging Nederlands aan laaggeletterde allochtone moeders.

Carrefour Belgium ondersteunt de Voedselbanken al geruime tijd, net zoals de verenigingen waar Carrefour een contract en een duurzame samenwerking mee heeft. In acht jaar heeft Carrefour zo vijfduizend ton levensmiddelen geschonken. Daarnaast doet Carrefour een beroep op haar logistieke partners. Al vijftien jaar schenken ook zij voeding aan de Voedselbanken (beschadigde verpakkingen, maar nog perfect eetbare producten). In 2012 bijvoorbeeld heeft Carrefour 350 ton levensmiddelen geschonken aan de Belgische Voedselbanken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio