Finse studenten lopen stage in Tienen

Tienen - Op 10 maart komt een delegatie van Finse scholen een bezoek brengen aan hun leerlingen die bij PISO in Tienen stage lopen voor de beveiligingssector, hotel en restaurants.

PISO werkt samen met het Finse scholenconsortium Salpaus uit Lahti. Momenteel lopen vijf Finse studenten stage in Tienen als deel van een Europese uitwisseling tussen scholen. ‘De rol van onze school in dit internationale project is het zoeken van geschikte stageplaatsen in verschillende sectoren. Momenteel lopen vijf leerlingen stage in de beveiligingssector, hotelsector en in restaurants. We zorgen ook voor hun huisvesting en helpen bij problemen van welke aard dan ook’, zegt Paulette Wouters, directeur van PISO Tienen.

‘We moedigen onze onderwijsinstellingen aan om deel te nemen aan dergelijke internationale projecten. Deze verhogen de kwaliteit en aantrekkelijkheid van ons provinciaal onderwijs en betekenen zowel voor leerlingen als voor leerkrachten een absolute meerwaarde’, zegt Marc Florquin (SP.A), gedeputeerde voor Onderwijs. Deze week komen twee Finse leerkrachten een bezoek brengen. Ze komen mogelijke stageplaatsen verkennen in de domeinen Horeca en Toerisme en bespreken hoe ze de samenwerking kunnen uitdiepen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio