Zondag tentoonstelling Hoegaardse kunstenaars

Hoegaarden - Op de tweede verdieping van het gemeentehuis loopt de Palmzondagtentoonstelling met Hoegaardse kunstenaars.

De tentoonstelling is te bezoeken op zondag 29 maart van 10 tot 18uur. Het is een organisatie van Davidsfonds, in samenwerking met de cultuurraad. Daarom dat DF-voorzitter Jean-Pierre Dendooven op de vernissage zei: 'We doen dit sedert 2001 omdat op de cultuurraad de vraag rees naar méér animatie met Palmzondag, deels ook omdat het succes van de Jaarmarkt terugliep.'

De opening van de expo viel samen met de afsluiting van de vorige, met de foto's van de wedstrijd over de Getevallei, georganiseerd door het Regionaal Landschap Zuid-Hageland. Die voorzitter, Mark Wijnants, en medewerker Raf Stassens kwamen die toelichten. Zij organiseren op zondag 26 april in de Tuinen de bijen- en bloesemdag (streekproducten, wandelingen, speurtocht, picknick...).

Schepen Marleen Lefevre wees op andere manifestaties voor Palmzondag: de processie, de kinderanimatie van het Feestencomité. Daarover kon voorzitter Pierre Swellen meer vertellen, dankzij de vrijwilligers. Zij staan o.a. in voor de palmeierenzoektocht in de Tuinen, per leeftijdsgroep. 

Deelnemers aan de kunsttentoonstelling zijn Karine Boulanger (patchwork), Eddy Buccauw (aquarel), Berthe Cultiaux (olieverf), Odette Degeest (olieverf), Alex Deglain (tekening), Christel Dehoux (pastel), Edgard Dehoux (foto), Hoeg'Art (foto), Viviane Matthieu (olieverf), Patrick Scheir (olieverf), Irène Vandenbempt (aquarel), Robert Schoofs (olieverf), Guido Vanmol (aquarel), Patrick Sterkendries (aquarel), Werner Terclavers (olieverf), Roger  Tollet (acryl), Frieda Vandegaer (aquarel). 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio