Adil El Arbi op themadag 'Migratie' in PISO

Tienen - Op vrijdag 3 april organiseert de provinciale school PISO Tienen een themadag voor al haar leerlingen over migratie. ‘Slimste mens’ Adil El Arbi komt zijn film ‘Image’ bespreken.

In Vlaams-Brabant leven mensen met zo’n 176 verschillende nationaliteiten en met nog meer verschillende culturele achtergronden samen. ‘We willen onze leerlingen leren omgaan met verschil en diversiteit in een positieve kader’, zegt Paulette Wouters, directeur PISO Tienen. ‘Daarom organiseren we een themadag over migratie voor al onze leerlingen’.

Programma: 1ste graad en anderstaligen: Van 8.30 tot 15 uur workshops met aansluitend een groepsdans op de speelplaats als afsluiter

De leerlingen van de tweede graad kijken naar de film Marina van Stijn Coninx over het leven van Rocco Granata en de Italiaanse immigranten in het mijnbekken. De leerlingen van de derde graad kijken naar de film Image van Adil El Arbi over de negatieve beeldvorming over Brusselse migrantenwijken. De Belgische regisseur met Marokkaanse roots komt zelf de problematiek met de leerlingen bespreken.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio