De benefiet zou plaatsvinden op 6 juni in OC Oorbeek

Tienen zet acties op voor stadsgenoot in getroffen Nepal

Tienen zet acties op voor stadsgenoot in getroffen Nepal

Op de jongste Nepal-avond in Tienen. Foto: Jozef Vandevorst? MANAKAMANA vzw

Tienen - Een lid van de GROS Tienen (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) Anit Khatri Chetri was in Nepal tijdens de aardbeving. Hij volgde er het project ‘Wonderland Kindergarten’ in de hoofdstad Kathmandu. Dit project wordt ook door de Stad Tienen gesteund.

Tienenaar Anit bracht op de GROS-vergadering van 6 november nog verslag uit. Op 21 maart was er nog in het Rakkersveld een Nepalese maaltijd ten voordele van zijn vzw Manakamana, vlak voor het vertrek van Anit naar Nepal. De communicatie met Nepal is de jongste dagen zeer moeilijk, maar Anit’s vrouw Nathalie, heeft enkele keren kort contact kunnen hebben met haar man. Hij en zijn naaste familie heeft de ramp overleeft. Hij meldt een probleem van water- en voedseltekort en iedereen slaapt inderdaad op straat uit angst voor nieuwe schokken. Van buiten af lijkt er heel wat schade te zijn aan het schooltje dat de Tienenaars steunen.  

De GROS meldt dat er zeker fondsen voor de heropbouw van de school nodig zijn. Hij kijkt ook of andere acties haalbaar zijn. De concrete uitvoering volgt zodra Anit weer thuis is. Steunen kan nu al op het rekeningnummer van Manakamana vzw: BE45-9793-3048-7489 (BIC: ARSP BE 22). Tevens is ook het Rode Kruis Vlaanderen betrokken in de noodhulp en slachtofferopvang, en daarmee ook ons GROS-lid Rode Kruis Tienen. Steunen kan op BE53-0000-0000-5353 met vermelding ‘Nepal’.

TIPLOS - Tiens Platform voor Ontwikkelingssamenwerking - brengt info op de stedelijke portiekborden. De Tiense bevolking wordt opgeroepen acties voor Nepal (mee) op poten te zetten. Geef een seintje (gros.tienen@gmail.com of 0485-83.66.90). GROS en TIPLOS contacteren ook scholen, jeugdorganisaties, sporters, serviceclubs, enz.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio