Harder over de verkeersdrempels

Leerlingen PISO maken bodemplaat politiewagens

Leerlingen PISO maken bodemplaat politiewagens

Foto: www.flickr.com

Tienen - De leerlingen Basismechanica van het PISI maken bodemplaten voor de wagens van de Politiezone Tienen-Hoegaarden. Ondertussen zijn al vijf wagens hiermee uitgerust.

‘Op vraag van de politiezone Tienen-Hoegaarden vervaardigen de leerlingen van 3 en 4 Basismechanica een bodemplaat uit inox voor hun politiewagens’, zegt Paulette Wouters, directeur van PISO in een mededeling. ‘De motor en ophanging van de politiewagen zijn nu extra beschermd en verstevigd. Hierdoor kan men bijvoorbeeld tijdens een achtervolging harder over verkeersdrempels rijden. Ondertussen zijn er 5 politiewagens uitgerust met een dergelijke bodemplaat’.

‘Voor onze leerlingen van PISO Tienen betekent dit dat zij de theorie kunnen omzetten in de praktijk. Als provinciale school willen wij onze leerlingen immers laten uitgroeien tot professionele vakmensen. Daarom is het onontbeerlijk dat ze tijdens hun opleiding de nodige ervaring kunnen opdoen. Zo vergemakkelijken we voor onze leerlingen de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt’, zegt Marc Florquin (SP.A), gedeputeerde voor onderwijs.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio