Leerlingen PISO begeleiden patiënten op dag rond obesitas

Leerlingen PISO begeleiden patiënten op dag rond obesitas

Haartooi aan het PISO. Foto: www.piso.be

Tienen - Op zaterdag 6 juni organiseert het Regionaal Ziekenhuis Heilig-Hart van Tienen een obesitas-patiëntendag. Leerlingen van PISO Tienen zullen de patiënten verwennen.

Piso zet zijn studenten aan het werk op zaterdag 6 juni tussen 10 en 14 uur in De Kruisboog in Tienen. ‘Onze leerlingen van Haarzorg en Schoonheidsverzorging willen de patiënten tonen dat een juiste verzorging, make-up en kapsel kan bijdragen tot een goed gevoel. Dat geeft kracht in hun genezingsproces’, zegt Paulette Wouters, directeur van PISO.

De PISO-afdeling Haarzorg en Schoonheidsverzorging bemant een infostand  en de leerlingen verwennen de bezoekers met tips en demonstraties, zoals  het aanbrengen van make-up en het kapsel in model brengen. Verder geeft de chefkok van de zorgkeuken van het ziekenhuis, Bert Snellings, een atelier ‘Lekker en gezond koken’.

Wie zin heeft om te bewegen, kan terecht bij de bewegingscoach van MotionCenter in Tienen. Diëtisten staan klaar met voeding- en dieettips en berekenen het bmi van de bezoekers. Men kan een workshop kleur- en stijladvies bijwonen van Ilse Deklippel van Truecolors4u.be.

Het is geen algemene patiëntendag maar een patiëntendag rond obesitaschirurgie, voor patiënten die een maagverkleinende ingreep hebben laten uitvoeren of die meer willen weten over obesitaschirurgie. De dag (10-14uur) is gratis bij te wonen, mits inschrijving vooraf.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio