Anderstalige studenten pakken uit met toneel 'Stadsgezichten'

Anderstalige studenten pakken uit met toneel 'Stadsgezichten'

Tijdens de taalweek. Foto: PISO

Tienen - Op vrijdag 19 juni voeren de leerlingen van de Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN) van de provinciale school PISO in Tienen de toneelvoorstelling ‘Stadsgezichten’ op.

Stadsgezichten geeft nieuwkomers een kans om in te burgeren via toneel. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 19 juni om 20 uur in CC De Kruisboog in Tienen. ‘De anderstalige leerlingen uit OKAN komen allemaal uit een ander land en kwalen nog maar recentelijk in contact met het Nederlands. Bij de ene verloopt dit vlotter dan bij de andere. Allemaal worden ze gedurende een schooljaar ondergedompeld in de Nederlandse taal. De resultaten tonen ze via een theatervoorstelling’, zegt Marc Florquin (SP.A), provinciaal gedeputeerde voor Onderwijs.

‘In het theaterstuk Stadsgezichten nemen de leerlingen de kijkers mee naar de fantasierijke stad ‘De streep’. Het is een doodgewone stad waarin iedereen op zoek is naar zijn eigen geluk. Al snel zal duidelijk worden welke weg de anderstalige leerlingen zelf afleggen in hun zoektocht naar geluk’, aldus Paulette Wouters, directeur van PISO Tienen. Het theaterstuk is een samenwerking tussen OKAN van PISO Tienen en basisschool De Luchtballon Tienen.

De voorbije dagen hebben de OKAN-leerlingen genoten van een taalweek met allerlei activiteiten in de stad. Er was een stadsspel in Tienen, een knutselactiviteit, verhalen werden verteld,... Als afsluiter van deze week, mochten de leerlingen hun taalweekdiploma in ontvangst nemen tijdens een kleine receptie georganiseerd voor en door de leerlingen. De week had ook een sponsor, nl. De Orde van den Prince, een genootschap dat de uitstraling van de Nederlandse taal en cultuur behartigt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio