Krijgt Tienen Plus een tweede gemeenteraadslid?

Krijgt Tienen Plus een tweede gemeenteraadslid?

Danny Puyneers en Annemie Minten. Foto: Tienen-Pus

Tienen - De eerstvolgende opvolger voor N-VA in de gemeenteraad is Danny Puyneers, momenteel actief bij de partij Tienen-Plus. Dat kan betekenen dat de geplande nieuwe coalitie plots een lid minder telt.

Door het overlijden van Kurt Fontaine (N-VA) komt er een plaats vacant in de gemeenteraad. De opvolging is bij wet geregeld, op basis van de combinatie van voorkeursstemmen en lijststemmen bij de jongste verkiezingen. Bij N-VA vonden reeds twee opvolgingen plaats (als gevolg van verwantschap tussen kandidaten). Nu is de derde opvolger aan de beurt, met name Danny Puyneers. Hij overklast hogere kanddaten op de lijst door de impact van zijn voorkeurstemmen.

Van de zes N-VA-gekozenen is er een, Annemie Minten, uit de partij getreden. Ze stichtte de nieuwe politieke groepering Tienen-Plus,... samen met Danny Puyneers. Wettelijk heeft Puyneers nu recht op en N-VA-zitje in de gemeentreraad. In de praktijk zou dat betekenen dat Tienen-Plus een tweede afgevaardigde binnenhaalt. In dat geval telt de nieuwe coalitie van CD&V, Open VLD, N-VA en Groen een lid minder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio