Dertig handelaars bestellen oprijplaat voor betere toegankelijkheid

Dertig handelaars bestellen oprijplaat voor betere toegankelijkheid

Twee schepenen deden eerder een een toegankelijkheidstest in de Tiense straten. U ziet Wim Bergé (zittend) en Johan Dewolfs (duwend). Foto: www.toegankelijktienen.be/

Tienen - De actiegroep 'Toegankelijk Tienen' maakt openbare gebouwen beter toegankelijk. Ze stelt op een infoavond de app 'On Wheels' voor. Zo wordt Tienen de zesde stad, na Antwerpen, Brugge, Kortijk, Gent en Hasselt, die raadpleegbaar is via deze app.

Toegankelijk Tienen biedt aan de handelaars de mogelijkheid om bij de werkgroep een oprijplaat te bestellen (alsook een sticker om aan te tonen dat de handelszaak toegankelijk is). Zo een dertig handelaars zijn op de vraag ingegaan, deze oprijplaten zullen op woensdag 9 september overhandigd worden (om 20uur, in LDC St.-Alexius, Veldbornstraat 26 te Tienen).

Tevens heeft de werkgroep opmetingen gedaan bij de handelaars en deze gegevens werden gebundeld in de app "On Wheels", deze app wordt voorgesteld op 9 september. Daarmee is Tienen de zesde Vlaamse stad die opvraagbaar is via deze app. 

De werkgroep Toegankelijk Tienen is reeds tien jaar actief in de Suikerstad. Dankzij Roger Van Geerteruy van Affilips heeft de werkgroep nu de financiële ondersteuning gevonden om "oprijplaten" aan te schaffen. Handelaars kregen de kans deze bij de werkgroep te bestellen en ze zullen op de infoavond (LDC St Alexius, Veldbornstraat 26 te Tienen) worden overhandigd. 

Agenda

1. Uitdelen van de gevraagde oprijplaten en stickers

2. Voorstelling van de app On Wheels

3. Toekomstplannen en realisaties van de werkgroep

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio