Eerlijk Ontbijt Wereldwinkel op 11 november

Tienen - Op woensdag 11 november biedt Oxfam-Wereldwinkel voor de vijfde maal het 'eerlijk ontbijt' aan. De tafels zijn gedekt vanaf 8 uur in het lokaal dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstraat 26 in Tienen.

Deelname kan tegen tien 10 euro. Voor kinderen bedraagt de prijs 5 euro. De opbrengst gaat naar de campagne en projecten van de  11.11.11.-actie, die dit jaar gewijd is aan sociale uitsluiting. 

De producten zijn ofwel van lokale herkomst ofwel uit het gamma van Oxfam Fair Trade, het huismerk van Oxfam-wereldwinkels. Daarnaast  komen de verse producten uit het aanbod van Hapklaar Hageland op tafel. Dat past in de campagne FairTradeGemeente, die in Tienen onlangs echt van start is gegaan.

De huidige campagne van 11.11.11, ngo’s, vakbonden en ziekenfondsen steunt partners in het Zuiden in hun acties voor sociale bescherming. Oxfam-Wereldwinkels biedt producenten de kans op een menswaardig inkomen: een inkomen dat de productiekosten dekt en verder ook voedsel, kleding, onderdak, onderwijs en medische zorgen kan bekostigen. 

Voor het ontbijt inschrijven kan tot 3 november: 0479-24 45 07 bij Liesbeth.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio