Experten van Eerste Wereldoorlog bezoeken Tienen

Tienen - Het Centrum Agrarische Geschiedenis (Leuven) houdt in Tienen een inspiratiedag over landbouw en voeding in de Eerste Wereldoorlog.

Op vrijdag 27 november is de Erfgoedsite (Grote Markt) gastheer voor de organisaties die initiatieven ontwikkelen rond de de herdenking van de ‘Groote Oorlog’. De nadruk ligt op activiteiten die het dagelijkse leven tijdens de bezetting, de voedselsituatie en de ontwikkeling van de landbouw en visserij in woord en beeld brengen. Tijdens de inspiratiedag reiken experts tips en hulpmiddelen aan om van elke WO1-activiteit een succes te maken. Deelnemers bezoekern nadien de expo’s ‘Boter bij de vis’ en ‘De smaak van de oorlog’ in de Erfgoedsite Tienen. 

Deze Inspiratiedag is een organisatie van CAG, Erfgoedsite Tienen, departement Landbouw en Visserij, provincie Vlaams-Brabant, Belevingscentrum ’14-’18 (Tildonk) en de leden van het samenwerkingsverband ‘Boter bij de vis’. Sprekers zijn schepen Wim Bergé (Tienen), projectleider Lea Winkeler (Toerisme), erfgoedcoördinator Annelien Noppe (Pajottenland), bibliothecaris Tim Lerno (Londerzeel), Paul Degraeve (Heemkring Ter Ham), Clara Mathues (museum Evere), Sarah Luyten (Centrum Agrarische Geschiedenis), Els Salembier (Toerisme).

Gelieve in te schrijven vóór 23 november via kristel.janssens@cagnet.be. Deelnameprijs is 10 euro (incl. drank, lunch en documentatiemap). Gelieve het bedrag te storten op rekeningnummer BE65 4310 7610 9196 met vermelding van naam en 'Inspiratiedag 27 november’.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio