Vervoer van lageringstanks naar brouwerij uitgesteld

Vervoer van lageringstanks naar brouwerij uitgesteld

Foto: ABInbev

Hoegaarden - Het vervoer van vier nieuwe fermentatie- en lageringtanks voor de brouwerij De Kluis, in de nacht van woensdag op donderdag, werd uitgesteld.

 Deze tanks, zestien meter hoog met een diameter van vijf meter, zouden in de nacht toekomen in Altenaken. Op donderdag dienden ze een per een naar de brouwerij aan de Stoopkensstraat te rijden. Er waren transporten gepland om 9u, 10u, 11u30 en 13u00, die telkens ongeveer een uur zullen duren. Daarvoor diende in de Vroentestraat een parkeerverbod te gelden. Dat is uitgesteld om redenen buiten de wil van de brouwefij, zo heet het. 

De brouwcapaciteit in Hoegaarden wordt uitgebreid met een derde, omwille van de stijgende export vooral in Azië. AB InBev Belgium investeert 5,7 miljoen euro in de brouwerij van de Hoegaarden. De nieuwe fermentatietanks worden begin 2016 in gebruik genomen. Het Hoegaards witbier wordt verdeeld in meer dan zeventig landen.Vandaag is reeds 80% van de productie in de brouwerij van Hoegaarden voor de uitvoer bestemd.

De investeringen hebben impact op de brouwzaal en de gistingskelder. Ze omvatten vier nieuwe fermentatietanks, twee nieuwe gistpropagatietanks, een grotere wortcentrifuge en nieuwe pasteurisatieapparatuur. De koelcapaciteit wordt ook geoptimaliseerd. De warme kamers (die dienen voor de hergisting op fles/vaten) worden uitgebreid. Ook het laboratorium van de site zal groeien. Alles zal afgerond te zijn in het najaar van 2016. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio