Tienen Plus verdedigt beugels en boxen voor fietsen

De twee oppositieraadsleden kiezen voor dit soort fietsrek. Foto: if

Tienen - De stadspartij Tienen Plus dringt aan op een geactualiseerd fietsplan voor Tienen.

De partij van Annemie Minten en Danny Puyneers (als gemeenteraadsleden verkozen voor N-VA) vraagt het nieuwe schepencollege om een evaluatie van de fietsinfrastructuur. "Naast verkeersveilige fietspaden of –stroken is er een variërende parkeeroplossing voor fietsen nodig", zegt Danny Puyneers in een mededeling. "Het huidige parkeeraanbod voor fietsers is ontoereikend, onvoldoende veilig en weinig geïntegreerd in de omgeving."

Verschillende steden kozen voor beugels, in de vorm van een omgekeerde U, om fietsen te stallen. Daar kun je het freem en het voorwiel van de fiets aan bevestigen. "En er zijn firma’s die een deel van installatie met korting leveren als men akkoord gaat met een aanplakbord voor culturele informatie naast de fietsenstalling", weet Annemie Minten. 

Tienen Plus denkt ook aan ‘fietsboxen’. Dat is een kleine afsluitbare fietsenstalling voor bewoners die niet beschikken over een garage of andere bergruimte. In zo een box is meestal ruimte voor vijf fietsen. Tegenwoordig kunnen deze boxen ook worden uitgerust met laadpunten zodat elektrische fietsen. Een plaats in zo’n box wordt doorgaans voor 50 à 60 euro per jaar verhuurd.

Omdat er niet overal plaats is voor fietspaden stelt de partij fietssuggestiestroken voor, maar dan wel in een opvallende kleur.

          

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio