Chris Bauweraerts (Achouffe) geeft rondje met Pierre's Bock

Chris Bauweraerts (Achouffe) geeft rondje met Pierre's Bock

Pierre Celis maakt postuum reclame voor een bockbier. Foto: if

Hoegaarden - Chris Bauweraerts en collega-brouwers belichten in het Paenhuys op woensdag 13 april (20u) hun relatie met wijlen brouwer Pierre Celis. Daarbij wordt de Pierre's Bock, een testbier naar een recept van Celis, voor het eerst buiten Antwerpen aangeboden.

"Pierre Celis gezien door de collega-brouwers" is een een uiteenzetting door Chris Bauweraerts, met gratis degustatie van het testbier Pierre’s Bock. Vrienden-brouwers van wijlen Pierre Celis (1925-2011) wilden ter ere van Pierre, in Hoegaarden, hun ervaringen delen met de vrienden van het witbier. Chris Bauweraerts kreeg als stichter van de brouwerij Achouffe tips en materiaal van Pierre. Hij was erij toen Pierre de brand in De Kluis te boven moest komen. Met jan Vangijsegem en anderen verkenden ze de Verenigde Staten.

De brouwerij De Coninck lanceerde in maart jl. een testbier in Antwerpen, de Pierre’s Bock. Het bier, met beperkte productie, kwam tot stand naar een recept dat Pierre Celis in 2007 toevertrouwde aan Hedwig Neven, meester-brouwer bij brouwerij Moortgat en woonachtig in Goetsenhoven. De brouwer vergast de aanwezigen op op een uitgebreide degustatie.

De Hoegaardse Biergilde van haar kant bereidt een open dag voor in haar deel van de Paenhuyskelders op zondag 24 april. Amateur-brouwers kunnen ook dat al bespreken op de dertiende. Beide evenementen zijn gratis.

Over Pierre's Bock.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio