Seizienscombinatie: bloesems en bier

Resem toeristische wandelingen deze maand

Resem toeristische wandelingen deze maand

Bloesemwandeling van zaterdag. Foto: yvan en yvonne

Hoegaarden - Toerisme Hoegaarden en allerlei wandelclubs verkennen deze maand dorpskernen én landschappen én herbergen.

De Historische Bierwandeling wordt nog herhaald op 8, 15 en 22 mei, met vertrek aan het toerisme-infopunt (15uur, Houtmarkt). Deelname is gratis. De gids volgt het parcours langs huidige en verdwenen brouwerijen, kleine en grote, zoals opgenomen in de brochure.

Café Brem organiseert zijn zeventiende Bremwandeling ook op zondag 22 mei, vertrek in de Stoopkensstraat om 14uur. 

Tegelijk komen de Leuvense Dijleschuimers op bezoek voor een proevertjeswandeling, op 22 mei om 14ur op de Houtmarkt (betalend). De streekgids neemt hen mee langs vier kleurrijke cafés waar telkens een ander natje én een droogje klaar staat. 

Nieuw zijn de Wekelijkse Korte Wandelingen "Onder de kerktoren", dit seizoen elke donderdag van aan de kiosk van het Gemeenteplein om 13u30. Het inititiatief komt van Lut Sempels (ook gepromoot via vzw Senior Service Club). Eerste kans om aan te sluiten nu donderdag 5 mei.

In april startte seniorenbeweging Okra met een reeks korte wandelingen: een tweetal kilometer met een finale op een terras in de dorpskom. Inlichtingen hierover bij Nicole Paulus (Loriersstraat). 

Bij Natuurpunt staat Hoegaarden pas in juni op de kaart, samen met De tuinen van Servaas vzw en de Werkgroep Natuur en Erfgoed. Op zaterdag 18 juni (18u30) vertrekt de Erfgoedwandeling aan de Servaaskapel in Rommersom. Aansluitend vindt om 20u30 een avondwandeling plaats op zoek naar 'de lichtjes in de berm' van de Spoorwegzate: de vuurvliegjes.

Zaterdag jongstleden hield de Hoegaardse Wandelclub een bloesemwandeling vanuit de Tuinen tot in Rommersom, over zes kilometer, bijna zonder regen. De club trekt er ook op uit elders en later in het jaar is er opnieuw de Hoegaardse Veldslagwandeling.

1 mei was ook al een topper, zeker qua weer, voor de Bloesemtochten. Deze namiddag ging het van Hoksem naar Hauthem en Meldert. Daarbij waren ook de gerestaureerde watermolen en de kerk in Hoksem, plus de kerk en de kapel in Meldert te bezoeken.

Leidraad voor een dorpsrondgang: het brouwleerpad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio