Ridders, borghers en een nieuwe grootkanselier

Ingezworen ridders Wim Van Hoof en Tom Groeseneken. Foto: jan van dender

Hoegaarden - De Edele Orde van de Moutstock, de opvolger van de 16de eeuwse brouwersgilde, heeft op zijn teerfeest in Meldert enkele nieuwe leden opgenomen.

Het is een gezelschap dat altijd opvalt: door zijn ornaat en door het gedisciplineerd drinkgedrag. De Orde van de Moutstock promoot het Hoegaards bier. In het verleden konden uitsluitend Hoegaardse brouwers aansluiten en brouwer in Hoegaarden werd je enkel van vader op (schoon-)zoon.

Het huidige gezelschap heeft minder strikte regels, maar toch... Een Borgher word je pas na bewezen verdienste ten bate van de Hoegaardse biertraditie. Pas na twee jaar en een deugdzaam drinkgedrag word je ridder.

Wie daar op toekeek was de grootkanselier, sedert 1972, Etienne Grooten. Die heeft deze maand de fakkel doorgegeven aan Jan Van Hoof, die van de Kauterhof naar de Beukenlaan is verhuisd om dichter bij de brouwerij te wonen.

Tom Groeseneken en Wim Vanhoof zijn zopas tot ridder geslagen. Johan Guelluy en Bram Struyven zijn nieuwe borghers. Filip Millet, de Hoegaardier die "Ambras" verkoopt, werd het jongste lid na het afgeleggen van de blinde biertest (zie foto). 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio