Verenigingen kunnen sportveld Outgaarden overnemen

Verenigingen kunnen sportveld Outgaarden overnemen

Foto: google street view

Hoegaarden - De gemeenteraad van 10 mei zal zich uitspreken over de toekomst van het oude voetbalveld, met cafetaria, in Outgaarden. Nieuwe vaste gebruikers mogen zich aanmelden.

SC Out-Hoegaarden voetbalt, zodra het kunstgrasveld aan de Tiensestraat klaar is, niet langer in Outgaarden. Het schepencollege stelt voor om de sportaccomodatie aan de Jongensschoolstraat in erfpacht te geven voor dertig jaar. Het is niet uitgemaakt aan wie. Kandidaten mogen zich melden. Er zijn al voetbalploegen vernoemd maar ook terloops een hondenclub. In elk geval zal de nieuwe gebruiker de cafetaria, de  enige ruime vergaderaal in het dorp, twee keer per week gratis moeten ter beschikking stellen van andere dorpsverenigingen. Vrijwilligers bouwden de kantine in 1974.

Het domein op de oude zandgroeve (en tijdelijk stort) omvat een voetbalveld, met cafetaria en kleedkamers, plus twee kleine oefenveldjes. Vooraan ligt een parking maar die kan uit de erfpacht worden gelicht zodra de gemeente een koper heeft voor één bouwperceel. Het gaat om halfopen bebouwing met ernaast een doorgang naar het sportveld van vijf meter. Aan de westkant van het speelveld zal een perceel worden vrijgehouden voor moestuinen (permacultuur) van de vzw Gemout. Die is gevestigd in het oude gemeentehuis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio