Wielerwedstrijden ter ere van wijlen Rik Meeus en jubilerend Vliegend Wiel

Wielerwedstrijden ter ere van wijlen Rik Meeus en jubilerend Vliegend Wiel

Een doortocht aan café Brem. Foto: stef puttemans

Hoegaarden - In Meldert, Hoksem en omgeving staan de komende twee weekends de wielerliefhebbers drie keer te juichen.

De jongste weken beleeft de wielersport hoogdagen. Er heerste een gezellige drukte aan café Brem voor het provinciaal kampioenschap zaterdag jongstleden. daags nadien was het boeiend druk van de supporters op de Kauterhof voor de beklimmingen als deel van een parcours vanuit Korbeek-Lo. Er waren bij de tweehonderd deelnemers. Dat steekt schril af tegen de enkele tientallen die in het verleden opdaagden omdat rijden in Hoegaarden gelijk stond aan afzien, op hellingen en kassei.

De wielerliefhebbers komen ook het komende weekeinde aan hun trekken. Op Pinkstermaandag is er in Meldert een eerbetoon aan organisator en gewezen wielrenner Rik Meeus, met vertrek om 15uur voor diens café, bij Odette, aan kerk. De aankomst is voorzien omstreeks 17u.30. aan het kruispunt van de Bosberg. De organisatie is nu in handen van het Hoegaards Cycloteam dat intussen ook faam verwierf met de creatie van een jonge cyclocrosstraditie.

Op 15 en 22 mei passeren in Hoksem en Meldert ook de koersen van Het Vliegend Wiel uit Willebringen. Deze club kan prat gaan op een gestoffeerd verleden. Ze stond al borg voor menig bal, uitstap, prijsuitreiking en zelfs voetbal. De krantenknipsels bewijzen dat de club elke decennium vierde met medailles en muziek, indertijd nog in zaal Craninckx. Op 16 juli aanstaande wordt voor het zeventigjarig bestaan gevierd met het optreden van Elke en de Eddy's in het Ontmoetingscentrum.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio