Alle lopers welkom op estafetteloop van Psylos

Alle lopers welkom op estafetteloop van Psylos

Bij een vorige editie in Sint-Kamillus Bierbeek. Foto: Psylos

Tienen - Psylos vzw organiseert op woensdag 25 mei de vijftiende editie van de Psylo-estafetteloop, een van de zeven7 Challenge-wedstrijden voor het goede doel.

Psylos is de Vlaamse federatie voor sport en recreatie in de geestelijke gezondheidszorg. Ze overkoepelt meer dan vijftig sportclubs in Vlaanderen, goed voor zo’n 4.300 leden. 

Op 25 mei geeft ze om 19u30 het startschot voor de Psylos-estafetteloop. Dat is een uurloop met ploegen bestaande uit twee lopers die elkaar aflossen na elke ronde van een kilometer. Er wordt gelopen in twaalf categorieën op basis van geslacht en de som van de leeftijden van beide lopers: heren -70, +70, +90 en +110; dames -70, +70, +90 en +110 en gemengd -70, +70, +90 en +110. 

Alle lopers zijn welkom: jongeren en senioren, mensen met en zonder beperking, competitiebeesten en recreanten. Vorige jaren was er een mooi deelnemersveld van om en bij de honderd ploegen. Buiten competitie kan men ook deelnemen aan een laagdrempelige team-run. De Psylos-estafetteloop maakt deel uit van de Estafette Challenge, een poule van zeven gelijkaardige loopevenementen (ook in Landen, Zoutleeuw...) voor het goede doel. 

Psylos organiseert in onze streek ook de Huguardistocht (Open Wandelclub De Wegwijzer) op 2 oktober in Hoegaarden en het badmintontornooi op 29 november in Tienen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio