Week van de Opvoeding verwent kinderen, ouders, grootouders

Vrijdag in kinderopvang Stekelbees. Foto: raymond billen

Tienen / Hoegaarden - Vrijdag werd de Week van de Opvoeding afgesloten in Hoegaarden. In Tienen beleef je de finale op zondagvoormiddag bij Jeugddienst, Huis van het Kind, bibliotheek en andere partners. Het is het laatste jaar dat het provinciebestuur het opzet kan sponsoren.

Hoegaarden organiseerde tijdens de "Week" een verwennamiddag voor (groot-)ouders met ontspanningsmassage, schouder- en nekmassage, Japanse yoga, therapeutische acupressuur therapie, biodanza... Er stond in de lokalen van kinderopvang Stekelbees (Kloosterstraat) aan het eind van de schooldag een drankje klaar. De bibliotheek wees op haar specifiek aanbod en de komende leeszomer voor kinderen. De toegang was gratis.

In Tienen wordt de "Week" op zondag 22 mei afgesloten meet een uitgebreid programma (gratis) van de Jeugddienst in De Kruisboog. De Goed Gezin(d)svoormiddag loopt van 10 tot 12uur met workshops, presentaties, animatie en theatervoorstellingen.

Enkele elementen: de muzikale voorstelling ‘KAST-eel’ - Picalili om 11uur (vanaf 2,5 jaar); Babymassage om 10uur, 10u.45 en 11u.30 (van 1 maand tot 1 jaar); de vertelfrutselknutselcaravan -om 10u.15 en 11u.15 (6 tot 8 jaar); Zen met peuters om 10uur, 10u.35, 11u.10 en 11u.40 (van 1 tot 3 jaar + ouders); doorlopende animatie en infostandjes; Vlaamse Kermis; workshops over duurzame luiers, sport, het creahoekje, het springparadijs...

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio