Alle zomerse animatie gebundeld op één affiche "Tienen Feest"

Alle zomerse animatie gebundeld op één affiche "Tienen Feest"

Foto: ketnet

Tienen - Onder de noemer ‘Tienen Feest!’ worden de inwoners en bezoekers vergast op een uitvoerig programma. Op de gezamenlijke affiche o.a. de Ketnet-zomertour, het HAP-foodtruckfestival, de Vianderfeesten en dertig jaar Suikerrock.

Tijdens het eerste weekend van juli zetten de jongsten de zomervakantie in met de ‘Ketnet-zomertour’ op de Grote Markt. Een bruisend festivaldorp, straffe artiesten waaronder de Ketnetband en Regi en leuke spelletjes maken het feest compleet. 

Op zondag 10 juli is de Grote Markt de ontmoetingsplek voor het feest ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag: met een optreden van Pieter Embrechts en Tine Truwant & Trosduif en Quasiland. ’s Avonds wordt er verder gevierd met de uitzending van de EK-finale op groot scherm.

De Bourgondie¨rs worden tijdens het weekend van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli in het stadspark verwend met het ‘HAP foodtruckfestival’. Mobiele keukentjes in foodtrucks toveren het stadspark om tot een sfeervol openluchtrestaurant.

Sfeervol mijmeren op de site van de Paterskerk met foto’s van voor en na de verwoestende brand van 1976, de ingredie¨nten van ‘Music & Moments’ op zondag 24 juli. Muzikale adempauzes worden verzorgd door Puur, Take 2 en Piano-art van Olga. Gui Nijs brengt passende verhalen en de Tiense Gidsenbond leidt rond.

Op woensdag 27 en donderdag 28 juli zet David Gilmour van het legendarische Pink Floyd de Grote Markt in rep en roer met zijn ‘Rattle That Lock World Tour’! Tienen is daarmee e´e´n van de acht Europese locaties waar deze concerten zullen plaatsvinden. Tijdens het weekend dat daarbij aansluit, viert Suikerrock zijn 30ste verjaardag. Enkele namen van de affiche: dEUS, Balthazar, Marco Borsato, Deep Purple, The Corrs, Prinsessia ...

De wielerwedstrijd Dwars door ’t Hageland doorkruist op vrijdag 5 augustus de stad. Omstreeks 15uur op de Grote Markt.

Op zondagen 7, 14, 21 en 28 augustus volgt Parklife, in het stadspark. Met onder andere de ‘Garden Party’ en ‘Movie @ the Park’.

De Vianderfeesten wordt dit jaar verdergezet op zaterdag 13, zondag 14 en maandag 15 augustus. Zaterdag brengen enkele harmoniee¨n onder de noemer ‘Music Maestro’ een streepje muziek in deze groene long. Zondag komt Laura Tesoro. Vanaf 23 uur is er vuurwerk op het domein.

Op zaterdag 20 en 27 augustus wordt ook de Grote Markt opgeluisterd door ‘Music Maestro’. De harmoniee¨n Sint-Genoveva Oplinter, Onze Taal Kumtich, Feniks Hoegaarden en de Koninklijke Fanfare Sint- Isidorus Hakendover geven het beste van zichzelf. Op zaterdag 27 augustus volgt er vanaf 20 uur ‘Tienen Zingt’. Alle Tienenaars worden uitgenodigd om mee te zingen.

In juli en augustus kun je iedere woensdagavond om 20u.30 een beiaardconcert meepikken op de Veemarkt. Het openings- en slotconcert wordt voorafgegaan door een begeleid bezoek aan de toren van de Sint-Germanuskerk met beiaarddemonstratie. De beiaardzomer wordt afgesloten op woensdag 31 augustus met ‘Carillon Jam – Beiaard vs DJ’, de combinatie van beiaard en scratch. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio