1976 tot vandaag: investeren in bedrijvenzone Altenaken

1976 tot vandaag: investeren in bedrijvenzone Altenaken

De gesloopte suikerfabriek in Altenaken, van op de eveneens verdwenen spoorlijn. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Het gemeentebestuur laat Interleuven de bedrijvenzone in Altenaken uitrusten. Veertig jaar geleden stond dat, in andere omstandigheden, ook al aan de orde.

Uit Het Nieuwsblad van augustus 1976: "Op vraag van de gemeente zal Interleuven overgaan tot de onteigening van 42 are grond in Altenaken. Het terrein is bestemd voor de uitbreiding van de suikerfabriek Grand Pont." In 1896 zou de fabriek echter de deuren sluiten. Na de afbraak kon onder andere de brouwerij er zich vestigen (met de bottelarij). De foto hierboven toont de suikerfabriek halfweg de jaren zeventig, gezien vanop de spoorberm (nu fietsroute) met schoorsteen, kalkoven en op de voorgrond een van de bezinkingsvijvers.

Om meer bedrijven een plaats te geven op de zone laat het gemeentebestuur een nieuwe ontsluitingsweg aanleggen. Ook nu ging de opdracht naar Interleuven. Het studiebureau dient zijn plannen af te stemmen op die van de Intercommunale du Brabant-wallon, die eenzelfde opdracht kreeg voor het aanpalende gebied op grondgebied Geldenaken. Als het overleg niets oplevert, dient Hoegaarden zijn deel apart uit te rusten. Na de geplande herschikking van het schepencollege (met nieuwjaar) zal de nieuwe schepen Hans Decoster (CD&V) dat ter harte nemen.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio