Leerlingen PISO nemen deel aan Zuiddag

Leerlingen PISO nemen deel aan Zuiddag

Vorige week volgden leerlingen van het vijfde jaar BSO een infosessie over het Braziliaanse project voor Zuiddag. Foto: PISO

Tienen - Op 20 oktober zullen de leerlingen van het vijfde jaar Beroepssecundair onderwijs van PISO Tienen deelnemen aan het project "Zuiddag".

Een leerling neemt voor een dag de rol van directeur van het PISO op zich. Twee leerlingen worden leerkracht. Anderen zochten een job in de buurt. Zo zal er iemand een dag gaan werken bij schoenwinkel Torfs in Tienen.

Zuiddag is een organisatie die jongeren stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen vijftien en twintig kruipen dan voor een dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema 'diversiteit en discriminatie', onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio