Tiense Strijkers geeft allereerste concert

Tiense Strijkers geeft allereerste concert

Foto: if

Tienen - Het recent opgerichte strijkorkest Tiense Strijkers geeft een allereerste concert op 21 december in Vissenaken.

Tiense Strijkers werd opgericht eind juni 2016. Op 21 december (20u) zal het zijn eerste kerstconcert geven in de Sint-Pieterskerk in Vissenaken. De echte publieksdoop vond al plaats op de kerstmarkt van het woon- en zorgcentrum Sint-Alexius. Onder leiding van de dirigenten Jean-Jacques Machiels en Bram Taverniers, brengt het orkest kerstliederen en andere sfeervolle muziek.
De eerste Tiense stadsartiest/stadsdichter, Gui Nijs, zal het hele gebeuren in Vissenaken omkaderen met hartverwarmende winterse verhalen. Na afloop biedt Tiense Strijkers een drankje aan.

Dit strijkorkest wil de ‘amateur’ strijker de mogelijkheid bieden om in een orkest te spelen want dioe kan niet terecht bij de harmonies of fanfares van de regio. Bij de oprichting bestond het strijkorkest uit elf leden, een klein half jaar later is dat aantal reeds verdubbeld. Het orkest staat open voor strijkers die nog lessen volgen aan de muziekacademie, voor muzikanten die hun academie hebben afgerond en voor al wie het instrument misschien al jaren ergens op de kast heeft liggen en die zijn ‘oude liefde’ weer wil oppikken.

Tiense Strijkers staat open voor violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten, die toch al enkele jaren hun instrument bespelen of bespeeld hebben (niveau M1 of gelijkwaardig). Er zijn wekelijkse repetities op maandagavond, telkens om 20u. in het dagcentrum van de Psychiatrische Kliniek Alexianen.

Info: www.tiensestrijkers.be of via het nummer 0494-13 84 91 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio