Opnieuw vraag naar gratis kwartier aan parkeermeter

Tienen - Raadslid Johny Van Stiphout (Vlaams Belang) brengt op de gemeenteraad van donderdag aanstaande o.a. het parkeertarief ter sprake. Het eerste kwartier is nu gratis, tenzij je doorbetaalt.

Van Stiphout brengt eerdere besprekingen in herinnering en verdedigt de toekenning van het eerste gratis kwartier aan al wie de parkeermeters gebruikt: "Ongeveer een anderhalf jaartje geleden heb ik het voorstel gedaan om de personen die langer dan een kwartier op de betalende parkeerplaatsen staan ook een kwartier gratis te geven, bovenop de periode die betaald wordt. Logische redenering: wie 30 cent betaalt krijgt daarvoor 18 minuten, en wie een losse duim gebruikt krijgt 15 minuten. Toen werd mij geantwoord dat dit ging besproken worden met de nieuwe handelsvereniging. Er is nu ook tijd voldoende tijd geweest om het financieel te bekijken."

Verder dient het raadslid vragen in rond de inrichtingsplannen voor de Grote Markt, de kalenders voor huisvuilophaling, de uitnodigingen voor de nieuwjaarsreceptie, een parkeerplaats in de Torenstraat.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio