Met de paardentram naar paardenprocessie Hakendover

Met de paardentram naar paardenprocessie Hakendover

Dezelfde paardentram vorig jaar. Foto: Raymond Billen

Tienen - Bezoekers aan de paardenprocessie, op paasmaandag in Hakendover, kunnen vervoer met de paardentram reserveren. Paasmaandag valt dit jaar op 17 april (10uur).

Tiense Koetsiers kondigt aan: "Met de Paardentram getrokken door Mega Mientje en Ruige Rob naar de Paardenprocessie te Hakendover. Je kan in of langs het centrum van Tienen parkeren en je wordt daar ook weer afgezet. Je kan in Hakendover de wijding der paarden meemaken en er zijn ook broodjes, frisdrank en dekentjes voorzien.) De rit kost 10 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen tot en met tien jaar. Opstapplaatsen worden nog bepaald tussen Tienen en Hakendover, naargelang de inschrijvingen.

Er is op paasmaandag ook een busverbinding van De Lijn tussen het station van Tienen en Hakendover tussen 9u15 en 10u. In de namiddag geldt voor de terugrit de normale uurregeling van De Lijn op zondag. 

Gelegenheidsparkings in het dorp zijn er in de weide Simons op de Keienpoelweg (60 plaatsen), in de weide Tuur aan de Houbaertstraat ter hoogte van Steenkuit (500 plaatsen), op de parkeerstroken Zuidelijke en Oostelijke Ring Tienen. Ert komt een fietsenparking en een mindervalidenparking aan het ontmoetingscentrum (voetbal) Hakendover.

Praktische info

10u : Plechtige eucharistieviering voorgegaan door mgr Kockerols - hulpbisschop in Brussel.

11u : Vertrek processieaan de kerk. 

12u : Zegening en paardengalop in de velden. 

13u : Terugkeer processie en slotceremonie. 

Gastgroepen dit jaar zijn de Harmonie Ons verlangen uit Beverst (met doedelzakspelers) en de Harmonie Sint-Genoveva uit Oplinter, naast de vaste deelnemers uit eigen regio en Noord-Brabant. 


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio