André Smets (Publipers) overleden

André Smets (omstreeks 1974) bij een middendstandsvereniging in de foyer van de schouwburg. Foto: raymond billen

Tienen - André Smets, uitgever van Publipers, is in het ziekenhuis overleden. Hij was 87. Begrafenis nu zaterdag om 11uur in O.-L.-Vrouw ten Poel.

André Smets was de zoon van René Smets, die in 1946 het huis-aan-huisblad Publipers oprichtte. Andre was lid van de Unie van Periodieke Pers en trad op als verslaggever en fotograaf voor het regionieuws in zijn blad. Van opleiding was André Smets accoutant en alsdus was hij indertijd ook beroepshalve verbonden aan de warenhuizen Vleeshal.

Eind 2000 werd Publipers overgenomen door Roularta Media Group maar Smets bleef contractueel zijn bijdragen leveren. Daarbij kwam hij vaak scherp uit de hoek zodra hij meende dat het stadsbelang in het gedrang kwam. Dat hij daarover frequent van mening veschilde met de gedragsdragers, deerde hem niet. Om achter informatie te komen aarzelde hij niet een beroep te doen op de wet op de openbaarheid van bestuur. Hij bleef daarbij consequent de verdediger van de inzichten van zijn sector, de handelszaken van het centrum.

In bijlage: een van de twee pagina's in Publipers van juli 1975 na een kindermoord in centrum Tienen. André Smets :"Ik beschuldig" 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio