Er zijn vliegtuigspotters en tractorspotters

Er zijn vliegtuigspotters en tractorspotters

Een Fendt Vario met ploeg in de fruitstreek. Foto: tractorspotting youtube

Tienen / Glabbeek - Elke streek zijn eigenheid. Bij ons zijn het tractorspotters die er op uit trekken.

"Tractorspotting" is een fanpagina op facebook overt landbouwmachines in de buurt van Glabbeek, Houtem, Oplinter... Yorben Stockx verzamelt er meer dan duizend foto's van tractoren en machines, aan het werk. HIj gaat tewerk zoals de beste vliegtuigspotters maar is wel nog niet door veiligheidsdiensten ingeschakeld.

"Zijn" machines, in alle seizoenen, zijn aan werk met vervoer, rooien, bodembewerking... Het ploegen met een Fendt Vario is ook op youtube gepost. Een New Holland t8 Range versleept boomstammen. De Case Puma werd gefotografeerd in Sint-Margriete-Houtem. De Claas Tucano maaidorser is betrapt in Glabbeek en de Deutz 9340 in Hakendover. En een Ropa Euro Tiger bietenrooier in inderdaad indrukwekkend. Ook in actie zie je de New Holland tractoren van Jean Steenwinckels in Hoeleden. Of elders de New Holland fr 600 bij het maishakselen.

De tractorspotter concentreert zich om actieve machines op veld en bedrijf. Anderen in de regio spitsen de aandacht toe op oldtimers uit het landbouwbedrijf. Zo zal er ook dit jaar, voor de derde keer,een  tractortocht in Oplinter plaatsvinden. De club uit Glabbeek/Wommersom nodigt er uit in het laatste weekend van juni (rondrit op zaterdag 24 juni).

Eerder is er nog een oldtimertreffen in Lijsem (Lincent) op zondag 21 mei. Dat gaat daar ook gepaard met een tentoonstelling in de straat en rondritten om 11 en om 14uur. Voor wie dat allemaal in het klein had willen zien, moest je zondag naar de sporthal in Hoegaarden. Daar vond de jaarlijkse tentoonstelling van landbouwminiaturen plaats, met veel verkoop en een aantal demo-stands. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio