Minister Koen Geens bezocht VIA-scholieren

© VIA

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bezocht de VIA, net in de actua van het politieke debat over Turkije en de vraag naar wetgevend werk rond het kraken van woningen.

Raymond Billen

Koen Geens gaf een uiteenzetting in de toneelzaal van De Kruisboog aan ongeveer driehonderd leerlingen uit 5 en 6 ASO en TSO en 4 Humane Wetenschappen. Nadien kreeg elke klasgroep de mogelijkheid een specifieke vraag aan de minister te stellen. Deze vraag was binnen de lessen voorbereid door de leerlingen. De school hecht groot belang aan de maatschappelijke betrokkenheid van de leerlingen.

Minister Geens nadien: "Vandaag was ik in de Via2 School in Tienen voor een 300-tal leerlingen. Ik sprak er eerst over mijn Justitieplannen en de maatregelen die we in deze regering hebben genomen om de terreur te bestrijden. Daarna kreeg ik een heel brede waaier van 20 individuele vragen voorgeschoteld. Over mijn persoonlijke drijfveren, maar ook over de hervorming van assisen. Een slimmerik vroeg ook waarom ik toespraken geef in scholen. Omdat ik jong en oud graag win voor een fundamentele hervorming van justitie."

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio