Mannenmode uit de vorige eeuw in etalage

 Mannenmode uit de vorige eeuw in etalage

Foto: gouden schaar

Tienen - Herenkledingzaak De Gouden Schaar op de Veemarkt in Tienen heeft de leegstaande etalages van schoenenwinkel Carlo ingepalmd om er een tijdelijke tentoonstelling te plaatsen over mannenmode in de vorige eeuw.

 De pop-up-etalage bevindt zich in de winkel naast De Gouden Schaar. "Ik ben al een hele tijd bezig met het verzamelen van posters, brochures en attributen die te maken hebben met mannenmode uit de vorige eeuw", vertelt Bart Debbaut, zaakvoerder. "Vooral de jaren ’20 en ’30 zijn zeer interessant, ook al omdat De Gouden Schaar gestart is in 1926. Via een handelaar in grafische kunst en via het internet ben ik erin geslaagd bijzonder mooie posters, advertenties en brochures van mannenmode uit de vorige eeuw te verzamelen. Ze komen van overal, maar hoofdzakelijk uit Frankrijk, Italië  en de Verenigde Staten."

"Ook al via het internet ben ik een Nederlandse dame op het spoor gekomen die in Achel woont", gaat Bart verder. "Sunny Van Zijst heeft zich gespecialiseerd in het perfect namaken van kwaliteitskleding uit de vorige eeuw. Dankzij haar hebben we drie mannequins aangekleed met hoge taille bandplooibroeken, kniebroeken en bijpassende hemden, gilet en sjaaltjes. Helemaal in de stijl van de jaren ’20 en ’30."

Nog tot eind december te bezichtigen op de Veemarkt 5 in Tienen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio