Liefdesverhalen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Hoegaarden - Davidsfonds nodigt uit voor een spreekbeurt over onmogelijke liefdesverhalen: de oorlog was toch nog voor iets goed.

Davidsfonds heeft er zijn Nacht vande Geschiedenis opzitten rond het thema Muziek (zoe foto's). Met palmzondag organiseert de afdeling de jaarlijkse tentoonstelling beeldende kunst met Hoegaardse kunstenaars, in het gemeentehuis.

De volgende actviteit "Liefdesverhalen tijdens de Tweede Wereldoorlog" is een lezing door Frieda Joris op vrijdag 12 mei 2017 om 20 uur in het parochiecentrum in Hoegaarden. Na Grote liefdes in de Grote Oorlog (Davidsfonds Uitgeverij, 2014) bundelt journaliste en auteur Frieda Joris in ‘De oorlog was toch voor iets goed’. Liefdesverhalen uit ’40-’45 (Davidsfonds / WPG Uitgevers België, 2016) dertien echt gebeurde liefdesverhalen, die niet eindigden met de wapenstilstand. 

Bijvoorbeeld: een jongen uit Lissewege lijkt nog te ademen als de Amerikaanse bevrijders hem tussen een stapel lijken aantreffen. Hij herstelt maandenlang in een Zwitsers sanatorium waar het kamermeisje Pia haar hart verliest aan de levende dode… Twee uur voor hij door de Duitsers gefusilleerd wordt schrijft een man uit Beveren in de gevangenis van Sint-Gillis een afscheidsbrief aan zijn zwangere vrouw…

Kaarten tegen tien euro (leden 8 euro), drankje inbegrepen via davidsfonds.hoegaarden@telenet.be. Na overschrijving van het bedrag  op nr BE65 0682 1602 5996 van Davidsfonds Hoegaarden liggen de kaarten klaar aan de kassa. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio