Tachtig kunstenaars op Kunstroute

© eddy verloes

Op zaterdag 6 mei serveert Kunstroute Tienen een selectie van boeiende creaties op verrassende locaties in de Tiense binnenstad. Beeldend werk, fotografie, installaties, mode, ambachten, dans, performance, woord en muziek worden verenigd.

Raymond Billen

Nele Sterkendries en Machteld Lambeets hadden de idee om een kunstroute te organiseren in Tienen. Ze kregen de steun van de stedelijke jeugddienst. Maar liefst 29 locaties stellen hun deuren open en bijna tachtig kunstenaars/groepen nemen deel. Het programma is ontzettend uitgebreid en gevarieerd. Tal van kunstdisciplines kunnen ontdekt en bewonderd worden.

Op 6 mei, vanaf 16 uur kan de Kunstroute bezocht worden. Om 22 uur wordt deze in stijl afgesloten op het binnenplein van de jeugddienst (St.-Jorisplein). White Trash Dating Service zet het feest verder bij de jeugddienst. Dj-duo Bob & Begonia brengt nog enkele oude 7 inch/45 toerensingles om de avond in schoonheid af te sluiten.

Voorbeeld:

Gui Nijs neemt samen met fotograaf Eddy Verloes deel aan de Kunstroute met het project 'Cuba libre'. De fotograaf reisde twee jaar geleden door Cuba maakte. Die foto's van de natuur, de kleurige oldtimers, de Caraïbische vrolijkheid maar ook de armoede, de vervallen gebouwen en het gebrek aan vrijheid worden gecombineerd met gedichten van Nijs. Deze ere-stadsdichter van Tienen is zelf pas terug van drie weken in Cuba. Te zien in In het architectenbureau AST 77 van Peter van Impe aan de Goossensvest. Er hangen ook enkele foto’s uit het eerste fotoboek van Eddy Verloes. Daarbij passen gedichten van Anita Buvens. Ook zij leest haar gedichten voor.

Zaterdag 6 mei, van 16 tot 22 uur op diverse locaties in TienenTickets: 3 euro, via www.tienen.be/kunstroute

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio