PISO: op blote voeten naar school

Tienen - Leerlingen van het zesde jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen van de provinciale school PISO in Tienen leggen op de terreinen van hun school een blotevoetenpad aan. Op vrijdag 5 mei wordt het pad ingewijd.

"Al enige tijd zijn onze leerlingen van het zesde jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen in het kader van hun lessen Geïntegreerde Opdrachten een heus blotevoetenpad aan het aanleggen op de terreinen van onze school’, zegt Paulette Wouters, directeur PISO. "Met dit initiatief wil onze school de natuurbeleving bij leerlingen uit het lager onderwijs versterken door hen een ‘natuurlijk’ plekje in de stad aan te bieden. Ook willen we tonen dat we een goede samenwerking met basisscholen in de omgeving hoog in het vaandel dragen", aldus Marc Florquin (SP.A), gedeputeerde voor Onderwijs. Deze laatste al het pad straks inwandelen samen met leerlingen van de 1A-klas van PISO en een klas van PSBO De Sterretjes. 

Het blotevoetenpad kan gereserveerd worden door leerkrachten uit basisscholen. Zij zullen een aangepast lessenpakket krijgen. Hiermee kunnen ze, samen met hun leerlingen, hun bezoek aan het blotevoetenpad op voorhand uitwerken en ter plaatse allerlei dingen ontdekken.

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio