Natuurwerkdag aan Molenstraat in Meldert

Natuurwerkdag aan Molenstraat in Meldert

Foto: natuurpunt

Hoegaarden - Vrijwilligers kunnen aansluiten bij de werkdag van Natuurpunt toekomende zaterdag om 13u 30 in de Molenstraat in Meldert.

"In de tour de France houden ze een rustdag. De zomer heeft een dipje maar onze werkdagen gaan gewoon door. Zaterdag 22 juli houden we halte in de Molenstraat te Meldert", aldus Natuurpunt Hoegaarden. "We ruimen er de hooilandpercelen af zodat we in de lente opnieuw kunnen genieten van de voorjaarsbloeiers. Vele handen maken het werk licht en er is voor iedereen werk. De buren Eveline en Peter zijn, zoals steeds, zo gastvrij om ons te verwennen. Ze ontvangen ons en zorgen dat we tijdens en na de werkdag kunnen genieten van heerlijk soep/brood en voor iets straffers voor wie dat wil, na de werkdag."

Iedereen kan ook inschrijven voor debasiscursus Natuur en natuur.gebieden in elke gemeente van de afdeling Velpe-Mene nl. Bierbeek, Boutersem, Glabbeek, Hoegaarden en Tienen. In elke gemeente wordt één les gegeven met de zondagvoormiddag daarop een les-excursie naar een beheerd natuurpuntgebied in de gemeente. Start in het najaar 2017: 28 september tot en met 7 december. Deelname per activiteit: 5 euro niet-leden, 2euro leden. 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio