Oplinterse brouwerij Hoplinter stelt nieuw bier Census voor

© Bakkerij Lintara Oplinter

Hoplinter zal het nieuwe bier Census voorstellen op de streekbierenmarkt op en rond de Grote Markt van Diest, op zondag 20 augustus, van 13u30 tot 19u.

Raymond Billen

Op zondag 20 augustus vindt in Diest de zesde editie van de streekbierenmarkt plaats. Dit openluchtevenement is een samenwerking tussen Toerisme Diest en de lokale bierproeversvereniging Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.). Deze keer zullen twintig regionale brouwerijen en bierfirma’s er hun bieren aanprijzen.

Dit jaar zijn er vijf nieuwe standhouders die nog nooit op de Streekbierenmarkt aanwezig waren, waaronder de gloednieuwe brouwerij Buvens uit Webbekom, brouwerij ‘t Aerts Paradijs uit Koersel en de bierfirma’s Stanneman uit Herselt, Van Hellemont uit Lubbeek en Enigma uit Heusden-Zolder.

Er zullen ook vier nieuwe bieren worden voorgesteld. Hoplinter zal het nieuwe bier Census voorstellen, een blond bier van 5.5 vol. % alc., 30 IBU, Magnum- en Nugget-hoppen en gekruid met koriander. De 5 Idioten presenteren hun nieuwe Minnares Bruin; Brouwerij Weldebrouck stelt Tin voor, een nieuw witbier van 6,5 vol. % alc. met een uitgebalanceerde hoeveelheid koriander en bittere curaçao sinaasappelschil en een specifieke biergist; Ribaldus presenteert Ribaldus Stoutest Porter, gebrouwen naar een authentiek historisch recept van de vroegere Londense brouwerij Barclay Perkins van een haverstout uit het begin van de vorige eeuw.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio