Acht hectare bedrijventerrein op voormalige Grand Pont

Acht hectare bedrijventerrein op voormalige Grand Pont

Bedrijven krijgen de grond (niet de vijvers) van de Grand Pont ter beschikking. De foto dateert van voor de sloping die aanving in 1986. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Hoegaarden stelt acht hectare bedrijfsterreinen ter beschikking in Altenaken. De gronden maakten deel uit van de voormalige suikerfabriek Grand Pont.

Schepen van Lokale Economie Hans Decoster (CD&V) heeft aan bedrijfsleiders meegedeeld dat er acht hectare KMO-terreinen ter beschikking komt in Alteaken. De zone ligt tussen de bottelarrij ABInbev en de gewestgrens. Van een gezamenlijke uitbouw van een bedrijvenzone te paard op het grondgebied van Hoegaarden en Geldenaken wordt afgezien. Na vijf jaar, bleek een snelle realisatie nog niet mogelijk door de uiteenlopende regels in de beide gewesten. "Er was een verschillende dynamiek waardoor we besloten hebben zelfstandig verder te gaan", aldus de schepen. 

De vorige zone Bleyveld (ook in Altenaken) heeft een bruto oppervlakte van vijf hectare en ligt tegen de snelweg N29 Tienen - Geldenaken. De ontwikkeling van Bleyveld startte in 1994 met de verwerving van gronden. Eind 1995 kon de wegenis worden opgeleverd. Bedrijven toonden veel interesse waardoor de zone eind jaren negentig zo goed als volzet was. Nadien is enkel nog de uitbreiding van de zone PALL (Overlaar) gerealiseerd. Dat vergde vooral veel administratieve rompslomp maar was nodig om PALL ter plekke te behouden. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio